logo
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Trying to insert UTC in terminal keys in log form
w2zi
#1 Posted : Sunday, July 28, 2019 11:28:13 AM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 119
Man
Location: Daytona Beach

Thanks: 25 times
Was thanked: 40 time(s) in 38 post(s)
I'm trying to insert the current UTC as part of one of the terminal keys in the Expression Builder.

I can insert current local time, QSO time (on/off) but cannot seem to get UTC.

Was also trying to insert my QTH from LOGic setup. Could not find that variable so I hard coded it. (Not possible for current UTC.)

Thanks and 73s,
Don, W2ZI
Sponsor
Note: We receive a commission from Amazon when you purchase via this link. It does not affect your cost. Thank you!
WN4AZY
#2 Posted : Monday, August 5, 2019 2:44:51 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators, Beta Testers
Posts: 2,279
Man
Location: Auburn, GA

Thanks: 454 times
Was thanked: 306 time(s) in 243 post(s)
Sorry I didn't see this.

The expression you need is

global.utc_time

It returns a 6-character string.

global.utc_date

returns the current date as type date

Tnx & 73,

Dennis WN4AZY


w2zi
#3 Posted : Sunday, August 11, 2019 1:27:01 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 119
Man
Location: Daytona Beach

Thanks: 25 times
Was thanked: 40 time(s) in 38 post(s)
Dennis,
Only had partial success.
Both variables work in the Database Commands window:
? MDY(global.utc_date)
and
? global.utc_time

HOWEVER, only the global.utc_date works in the terminal key macros.

Putting global.utc_time in the macros is rejected. Also tried several of the time-related functions on it with similar rejections.

Thanks for the help,
73s, Don
WN4AZY
#4 Posted : Monday, August 12, 2019 3:17:54 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators, Beta Testers
Posts: 2,279
Man
Location: Auburn, GA

Thanks: 454 times
Was thanked: 306 time(s) in 243 post(s)
Ok, are you saying that it won't let you enter
global.utc_time
as the expression in log/setup in the terminal keys tab?

I had no problem, and tested it and it worked on Telnet.
w2zi
#5 Posted : Monday, August 12, 2019 7:26:22 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 119
Man
Location: Daytona Beach

Thanks: 25 times
Was thanked: 40 time(s) in 38 post(s)
Here's the error I get in the form setup. It will still allow me to 'OK' and save the changes. When I hover over the particular T macro, the crashes.

Don
File Attachment(s):
utc time error.jpg (96kb) downloaded 1 time(s).
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF 1.9.5.5 | YAF © 2003-2011, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.045 seconds.