logo
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

CW-Ops ADIF Code
N5XZ
#1 Posted : Wednesday, May 20, 2020 4:45:07 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Beta Testers
Posts: 309
Location: Richmond, TX

Thanks: 26 times
Was thanked: 24 time(s) in 23 post(s)
What is the ADIF "code" for the CW-OPS number. When doing CWT using N1MM+ it generates an internal ADIF name for the CW-OPS number which needs to be changed for LOGic to import it into my log.
73, Allen N5XZ
Sponsor
Note: We receive a commission from Amazon when you purchase via this link. It does not affect your cost. Thank you!
WN4AZY
#2 Posted : Thursday, May 21, 2020 9:13:41 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators, Beta Testers
Posts: 2,442
Man
Location: Auburn, GA

Thanks: 547 times
Was thanked: 358 time(s) in 283 post(s)
Sorry, I can't answer your question. It is possible there is no official designator. The CW-OPS people would be the ones to ask, tho.

Note that you can map whatever you use in LOGic (CWOPS# is the default) to any ADIF name. Go to tools/setup/log fields. Navigate to the CWOPS# field. Under the ADIF tab, put whatever N1MM uses in ADIF NAME.

Tnx & 73,

DH WN4AZY
N5XZ
#3 Posted : Thursday, May 21, 2020 11:48:00 AM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Beta Testers
Posts: 309
Location: Richmond, TX

Thanks: 26 times
Was thanked: 24 time(s) in 23 post(s)
Dennis, can you set up something so that I can import CW-Ops numbers into my log from N1MM ADIF export?

What is the attached?
File Attachment(s):
2020.05.21 CW-Ops.PNG (5kb) downloaded 7 time(s).
73, Allen N5XZ
WN4AZY
#4 Posted : Thursday, May 21, 2020 1:01:24 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators, Beta Testers
Posts: 2,442
Man
Location: Auburn, GA

Thanks: 547 times
Was thanked: 358 time(s) in 283 post(s)
Ok, the screen shot you sent looks like the CWOPS# field in LOGic's log fields setup. This is the record you want to change.

Look in your N1MM ADIF file (it is a simple text file), and see what they use for CWOPS#. Enter that in the ADIF Name field (in the ADIF tab), in LOGic. It currently has CW OPS there. Be sure to checkmark Import.

Let me know if any questions.

Tnx & 73,

Dennis WN4AZY
wa4pgm
#5 Posted : Thursday, May 21, 2020 1:23:56 PM(UTC)
kchavis

Rank: Advanced Member

Groups: Administrators, Registered, Beta Testers
Posts: 275
Location: Farmville, VA

Thanks: 19 times
Was thanked: 149 time(s) in 128 post(s)
N1MM uses 4 different ADIF fields in the CWOPS ADI file for Non-Member/Member Number exchange.

<APP_N1MM_EXCHANGE1:1> ----This is used for CWOPS numbers 1-9
<APP_N1MM_EXCHANGE1:2> ----This is used for CWOPS numbers 10-99
<APP_N1MM_EXCHANGE1:3> ----This is used for CWOPS numbers 100-999
<APP_N1MM_EXCHANGE1:4> ----This is used for CWOPS numbers 1000-9999

EX:
<APP_N1MM_EXCHANGE1:2>SC ----non-members send s/p/c
<APP_N1MM_EXCHANGE1:3>444
<APP_N1MM_EXCHANGE1:4>1385
1 user thanked wa4pgm for this useful post.
WN4AZY on 5/21/2020(UTC)
WN4AZY
#6 Posted : Thursday, May 21, 2020 1:32:00 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators, Beta Testers
Posts: 2,442
Man
Location: Auburn, GA

Thanks: 547 times
Was thanked: 358 time(s) in 283 post(s)
Thanks Kyle!

Allen, enter

APP_N1MM_EXCHANGE1

in ADIF NAME in LOGic, and you will be set.

Tnx & 73,

Dennis WN4AZY
N5XZ
#7 Posted : Saturday, May 23, 2020 9:11:14 AM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Beta Testers
Posts: 309
Location: Richmond, TX

Thanks: 26 times
Was thanked: 24 time(s) in 23 post(s)
Thanks, guys.

I prefer not to rename the default LOGic name for CW OPS. The name used in N1MM may be used for other contest exchanges so it may insert bogus information into the database. Instead, I would rather rename the field in the ADI file from APP_N1MM_EXCHANGE1 to CWOPS# after each contest. I have done that successfully for other contests. However, I did try that and I thought it would work, but it did not. I have a user field in my logform "CWOPS#" which should show the CW OPS#, but upon further inspection, I noticed it is also named "FISTS". So, will it actually show the CW OPS# in that field?

Perhaps I am doing something wrong setting up user defined fields on my logform...?
File Attachment(s):
2020.05.23 CW Ops_Fists.PNG (32kb) downloaded 7 time(s).
73, Allen N5XZ
N5XZ
#8 Posted : Tuesday, May 26, 2020 9:04:06 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Beta Testers
Posts: 309
Location: Richmond, TX

Thanks: 26 times
Was thanked: 24 time(s) in 23 post(s)
Since I didn't get an response, I'll ask another way: Is there or is there not an ADIF designator that will import into LOGic and fill the CW OPS field that I created on my log form? I know there is one for 10-10 and probably for many other club numbers.
73, Allen N5XZ
n8gls
#9 Posted : Tuesday, May 26, 2020 11:46:56 PM(UTC)
bwilliams

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 309
Location: Mentor, OH

Thanks: 77 times
Was thanked: 66 time(s) in 59 post(s)
Hi Allen,

The CWOPS# userfield in LOGic has the ADIF Name "CW OPS" so if you rename APP_N1MM_EXCHANGE1 in the N1MM exported ADI file to "CW OPS" (no quotes) it should fill the CWOPS# field in LOGic when imported.

You can see the ADIF Name in LOGic by going to Tools/Setup/Log fields and navigating to field name CWOPS# and clicking on the ADIF tab.

Hope that works....stay safe !!

73 de Brad, N8GLS
1 user thanked n8gls for this useful post.
WN4AZY on 5/28/2020(UTC)
N5XZ
#10 Posted : Wednesday, May 27, 2020 7:45:39 AM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Beta Testers
Posts: 309
Location: Richmond, TX

Thanks: 26 times
Was thanked: 24 time(s) in 23 post(s)
Thanks, Brad. I thought I tried that once, but it didn't seem to work. I will try it again today if I have a chance to participate.
73, Allen N5XZ
WN4AZY
#11 Posted : Thursday, May 28, 2020 2:01:42 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators, Beta Testers
Posts: 2,442
Man
Location: Auburn, GA

Thanks: 547 times
Was thanked: 358 time(s) in 283 post(s)
You could take any text editor and mass-change all occurences of APP_N1MM_EXCHANGE1 to CWOPS# in the ADIF file, before importing. (assuming CWOPS# is also the ADIF NAME in LOGic.)

Tnx & 73,

Dennis WN
1 user thanked WN4AZY for this useful post.
N5XZ on 7/15/2020(UTC)
N5XZ
#12 Posted : Wednesday, July 15, 2020 11:46:56 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Beta Testers
Posts: 309
Location: Richmond, TX

Thanks: 26 times
Was thanked: 24 time(s) in 23 post(s)
Originally Posted by: WN4AZY Go to Quoted Post
You could take any text editor and mass-change all occurences of APP_N1MM_EXCHANGE1 to CWOPS# in the ADIF file, before importing. (assuming CWOPS# is also the ADIF NAME in LOGic.)

Tnx & 73,

Dennis WN


I figured out the problem. The Import checkbox was not checked on the ADIF tab of the Log Fields (Awards>Setup>User Defined Fields Setup). I also changed the ADIF name to CWOPS#. After doing the mass-change above, they all imported.

Thanks,
73, Allen N5XZ
1 user thanked N5XZ for this useful post.
WN4AZY on 7/20/2020(UTC)
Users browsing this topic
Guest (2)
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF 1.9.5.5 | YAF © 2003-2011, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.074 seconds.