logo
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Insufficient memory
N7IP
#1 Posted : Wednesday, May 18, 2022 4:26:12 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 157
Location: OR

Was thanked: 14 time(s) in 14 post(s)
I'm getting this error at various times after starting Logic. In WIN10, I uninstalled Logic and reinstalled, did the update to V10.0.06 and the error persists. Strangely, I am also starting to see Logic not recognizing the com port. The com port is seen by WSJT but not Logic.

Appreciate help,

Bob
1 user thanked N7IP for this useful post.
WN4AZY on 5/25/2022(UTC)
Sponsor
Note: We receive a commission from Amazon when you purchase via this link. It does not affect your cost. Thank you!
N7IP
#2 Posted : Monday, May 23, 2022 10:18:02 AM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 157
Location: OR

Was thanked: 14 time(s) in 14 post(s)
FYI, this error often seems to occur when the telnet form is downloading a lot of spots.

Also, the telnet process locks out all other uses of Logic, even re-sizing forms, etc. With the large number of FT8 spots these days, telnet can lock up Logic for many minutes when first started. Is this normal?

Bob
K8ZM
#3 Posted : Tuesday, May 24, 2022 11:55:27 AM(UTC)
bwilliams

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 410
Location: Mentor, OH

Thanks: 97 times
Was thanked: 123 time(s) in 113 post(s)
Hi Bob,

Don't have any memory issues but can comment that even with the Spot Log set to DXSummit when LOGic first launches it can take more than a few seconds for the Spot log to fill with spots and the band map to populate before LOGic finishes fully loading. Also, while logging LOGic lags several seconds after hitting the TAB key before it actually logs the QSO during which time its grabbing new spots and populating the log and band map. Seems to be interrupting/lagging longer than it was a year or so ago as its very noticeable while contesting. I usually run contests unassisted so dont have spotting enabled and there's a big difference. If one does leave spotting on then it can take 2-3 seconds for the spot log to finish updating during which time LOGic is un-responsive while it finishes with the Spot Log/Band Map. If contesting with spotting on its potentially a sizable hit to your QSO rate as almost each QSO logged results in a lag of 2-3 seconds before you can enter the next callsign.

Just a few cents for the jar.

73 de Brad, K8ZM
WN4AZY
#4 Posted : Wednesday, May 25, 2022 8:01:51 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators, Beta Testers
Posts: 2,777
Man
Location: Auburn, GA

Thanks: 779 times
Was thanked: 420 time(s) in 342 post(s)
Hi--

Just wanted to let you know that I have seen this and will be replying when I am able.

Tnx & 73,

Dennis WN4AZY
N7IP
#5 Posted : Wednesday, July 27, 2022 2:37:44 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 157
Location: OR

Was thanked: 14 time(s) in 14 post(s)
Any update on a fix for this? Insufficient stack space upon startup is the error message.

Bob
WN4AZY
#6 Posted : Tuesday, August 2, 2022 11:43:13 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators, Beta Testers
Posts: 2,777
Man
Location: Auburn, GA

Thanks: 779 times
Was thanked: 420 time(s) in 342 post(s)
Sorry, I haven't done anything on this yet. The solution would be to put the spot log in its own .EXE so it would run in its own thread independent of anything else in LOGic.

Quote:
Also, the telnet process locks out all other uses of Logic, even re-sizing forms, etc. With the large number of FT8 spots these days, telnet can lock up Logic for many minutes when first started. Is this normal?
Is Telnet doing a SH/FDX on startup? Maybe turn that off....


When I say "I have seen that before", I am referring to the delay, not insufficient memory in insufficient stack space or any other error. How much RAM do you have?

Check your paging settings.


Tnx/73,

Dennis WN4AZY
File Attachment(s):
paging.png (182kb) downloaded 2 time(s).
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF 1.9.5.5 | YAF © 2003-2011, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.040 seconds.