logo
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

First confimations Download from LOTW
LU1BJW
#1 Posted : Saturday, November 7, 2020 7:44:09 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 46
Location: Buenos Aires, Argentina

Thanks: 18 times
Was thanked: 6 time(s) in 5 post(s)
Hello,

This week I uploaded 52000 contacts to the LOTW, 40 years of ham radio activity!

I uploaded directly from the ARRL TQSL program using an ADI file exported from my Logic 9.20.11.
LOTW already confirmed about 22000 contacts.

Now I would like to transfer/import those confirmation from LOTW to Logic:

The help info in the program looks not very updated and very clear for me,
so would you please tell how to do it and the tips toking care of my todays database and
what I should take care of after the importation.

Looking forward the reply.
Thanks and best 73
Horacio

Sponsor
Note: We receive a commission from Amazon when you purchase via this link. It does not affect your cost. Thank you!
wa4pgm
#2 Posted : Sunday, November 8, 2020 2:44:53 PM(UTC)
kchavis

Rank: Advanced Member

Groups: Administrators, Registered, Beta Testers
Posts: 285
Location: Farmville, VA

Thanks: 20 times
Was thanked: 161 time(s) in 137 post(s)
Horacio,
Best way is the use LOGic

Click QSLing>Import LoTW QSLs

A pop-up box will appear. Enter LoTW Web User: LU1BJW
Type in your password and then type password again to Verify.

Check the box for Download only QSOs by LU1BJW -your callsign should be entered.

Click Import directly from web.

It can take a several minutes especially for first time user with large logs. Don't get discouraged to quickly if nothing is happening.

After the Import is complete a pop-up box will appear showing the imported Qsos.
Click Automatically Check in these QSLs
Click Yes to mark the QSLs received.

Try this, 73 Kyle
2 users thanked wa4pgm for this useful post.
WN4AZY on 11/8/2020(UTC), LU1BJW on 11/9/2020(UTC)
LU1BJW
#3 Posted : Monday, November 9, 2020 8:47:37 AM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 46
Location: Buenos Aires, Argentina

Thanks: 18 times
Was thanked: 6 time(s) in 5 post(s)
Dear Kyle,

Thank you very much for your clear reply.
I will try what you suggested and let you know.

Best 73
Horacio

p.s. Logic shows 3 QSOs with you (1989/1997/2005).
LU1BJW
#4 Posted : Wednesday, November 18, 2020 12:19:22 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 46
Location: Buenos Aires, Argentina

Thanks: 18 times
Was thanked: 6 time(s) in 5 post(s)
Dear Kyle,

Today I updated Logic to Version 9.20.12

And then follow your instruccions and I can't download the confirmations from the LOTW.

Note: With the same user and password used in Logic from I can OPEN LOTW SITE IN BROWSER.

After "Click Import directly from web"

The message is: username/password incorrect and the HTML info are:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<HTML><HEAD><TITLE>ARRL's Logbook of the World</TITLE>
<link rel="stylesheet" href="/js/jquery-ui-1.11.4.custom/jquery-ui.min.css" type="text/css">
<link rel="stylesheet" href="/js/jquery-ui-1.11.4.custom/jquery-ui.structure.min.css" type="text/css">
<link rel="stylesheet" href="/js/jquery-ui-1.11.4.custom/jquery-ui.theme.min.css" type="text/css">

<link rel="stylesheet" href="/css/lotw/lotw.password.checker.css">
<link rel="stylesheet" href="/css/lotw/lotw.css" type="text/css">



<script type="text/javascript" src="/js/jquery-1.11.3.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="/js/jquery-migrate-1.2.1.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="/js/jquery-ui-1.11.4.custom/jquery-ui.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="/js/dialog-base.js"></script>
<script type="text/javascript" src="/js/dialog-lotw.js"></script>
<script type="text/javascript" src="/js/dialog-search-help.js"></script>
<script type="text/javascript" src="/js/api-base.js"></script>
<script type="text/javascript" src="/js/site-search.js"></script>
<script type="text/javascript">
jQuery( document ).tooltip();
</script>

<!-- uncomment the following to enable Google Analytics on the production web server ONLY -->
<script type="text/javascript" src="/js/ga.js"></script>
<script language="javascript" type="text/javascript">
jQuery(document).ready(function() {
dlgLOTW.ready();
});
</script>
</HEAD>

<BODY LINK="#0000FF" VLINK="#0000FF" BGCOLOR="#FFFFFF">
<table cellspacing=0 border=0 cellpadding=0 class='pagehead'>
<tr valign="top">
<td rowspan=2><img src="/lotw-logo.jpg" width=333 height=220
border=0 alt="Logbook of the World"><br>
<A HREF="https://p1k.arrl.org/adredir.php3?id=5" TARGET="ARRLWebAdWindow"><IMG SRC="https://p1k.arrl.org/adbanners/Yaesu-PS8.gif" ALT="Yaesu -- Choice of the World's top DX'ers -- Ad" WIDTH="468" HEIGHT="60" BORDER="0" style="margin:5px;border:solid #888 1px"></A>
</td>
<td width="100%">
<TABLE BORDER=0 CELLPADDING=3 CELLSPACING=0 WIDTH="100%" class='userhead'>
<TR>
<TD align="right">Today is Wed, 18 Nov 2020 UTC</TD>
</TR>
<TR>


<TD align="right"><A HREF="/lotw/login"><b>Log On</b></A></TD>

</TR>
</TABLE>
<div style='height:120px;'>&nbsp;</div>
<table border=0 cellpadding=0 cellspacing=0 width="100%">
<tr>
<td align='right'><div style='padding-right:10px;'><label id='data_help_search_q_lbl' for='data_help_search_q'>Search Help: </label><input type='text' id='data_help_search_q' name='data_help_search_q' value='Search Help'/>
<button type='button' id="help_search_btn">Search</button></div>
</td>
</tr>
</table>
</td>
</tr>
<tr valign="bottom">
<td></td>
</tr>
</table>

<SCRIPT type="text/javascript">
// This is needed for older browsers (like < IE 10) which
// don't gronk the autofocus attribute on the input element
window.onload = function() {
var input = document.getElementById("username").focus();
}
</SCRIPT>
<H3>Log on to Logbook of the World</H3>
<P>
<I>Note:</I> You must have been issued a certificate before you can log on to the LoTW site.
<P>
<FORM ACTION="/lotwuser/lotwreport.adi" METHOD="post">
<table cellspacing=0 border=0 cellpadding=3>
<tr>
<td align="right"><b>Username:</b></td>
<td><INPUT TYPE="text" id="username" name="login" size=12 autofocus></td>
</tr>
<tr>
<td align="right"><b>Password:</b></td>
<td><INPUT TYPE="password" name="password" size=12> Note: This is <b>not</b> the password
sent to US amateurs via postcard!</td>
</tr>
<tr>
<td></td>
<td><a href="/lotw/forgot">Forgot password?</a>
</tr>
<tr>
<td></td>
<td><INPUT TYPE="submit" VALUE="Log On"></td>
</tr>
</table>
<INPUT type="hidden" name="acct_sel" value="">
<INPUT type="hidden" name="qso_owncall" value="">
<INPUT type="hidden" name="qso_qsl" value="yes">
<INPUT type="hidden" name="qso_qsldetail" value="yes">
<INPUT type="hidden" name="qso_qslsince" value="1900-01-01">
<INPUT type="hidden" name="qso_query" value="1">
<INPUT type="hidden" name="qso_withown" value="yes">

<INPUT type="hidden" name="thisForm" value="login">
</FORM>
<P>
<I>Username/password incorrect</I>

<P>
Try entering your password in all lower case. If that doesn't work, please contact the Help desk via e-mail at LoTW-help@arrl.org or other methods at <A HREF="/lotw-help/GettingHelp/" target="_blank">Getting Help</A>

<P>
Your browser must support cookies and be set to accept cookies from
lotw.arrl.org in order to log in.

<p>Not a member of Logbook of the World? <a href="http://www.arrl.org/quick-start">Get started today!</a></p>
<p><a href="http://www.arrl.org">ARRL website</a></p>
<br clear="all">
<table width="100%">
<TR>
<TD width="50%" align="left">
<P style="font-size:80%">
Copyright 2020 American Radio Relay League, Inc.<BR>
All Rights Reserved
</p>
</TD>
<TD width="50%" align="right" valign="bottom">
<P style="font-size:80%">
<a href="http://www.arrl.org/privacy-policy" target="_blank">Terms of Use/Privacy Policy</a>
</p>

</TD>
</TR>
</table>

</BODY></HTML>


Any suggestions?
Thanks and 73
Horacio
wa4pgm
#5 Posted : Wednesday, November 18, 2020 12:59:28 PM(UTC)
kchavis

Rank: Advanced Member

Groups: Administrators, Registered, Beta Testers
Posts: 285
Location: Farmville, VA

Thanks: 20 times
Was thanked: 161 time(s) in 137 post(s)
Make sure you are using your LoTW username and password to download. Try retyping the passwords and click Import directly from web.
2 users thanked wa4pgm for this useful post.
LU1BJW on 11/18/2020(UTC), WN4AZY on 11/18/2020(UTC)
LU1BJW
#6 Posted : Wednesday, November 18, 2020 1:27:50 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 46
Location: Buenos Aires, Argentina

Thanks: 18 times
Was thanked: 6 time(s) in 5 post(s)
Thanks for your reply.

I retype.
I login at https://lotw.arrl.org/lotw/login and both user and password works.
If I made left click over "ïmport direct from web" I can see the username and password and both are the same I use to log in https://lotw.arrl.org/lotw/login

WN4AZY
#7 Posted : Wednesday, November 18, 2020 8:17:20 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators, Beta Testers
Posts: 2,469
Man
Location: Auburn, GA

Thanks: 572 times
Was thanked: 366 time(s) in 290 post(s)
Dear Horacio:

I just had a phone call last week with someone with the same problem. I think the user and password really is wrong, but it works in your browser because it remembers the correct password from a previous login. We logged in and changed his password, told LOGic the new password, and it works.

If you continue to experience problems, please try this.

Download the new 9.20.12 update to LOGic.

Right-click the IMPORT DIRECTLY FROM WEB button. This will put the URL that LOGic uses in the Windows clipboard. Paste into the address bar of your browser. You can see the user and password that is being sent to the ARRL. This is the user and password is stored in LOGic. Make sure it is correct.

Press{Enter}. Normally, it would download an ADIF file.

If you want, paste that URL into an email. Do not paste it here -- it has your password in it. I will try it here, and if I have the same problem will call the ARRL for you. If you contact them yourself, just send them that URL. Don't confuse them with LOGic. If you mention LOGic, they will just tell you to contact me.

Let me know.

Tnx for using LOGic.

73,

Dennis WN4AZY
1 user thanked WN4AZY for this useful post.
LU1BJW on 11/19/2020(UTC)
LU1BJW
#8 Posted : Thursday, November 19, 2020 6:53:21 AM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 46
Location: Buenos Aires, Argentina

Thanks: 18 times
Was thanked: 6 time(s) in 5 post(s)
Dear Dennis,

Thanks for your reply.

Fist of all I updated the Logic to 9.20.12 before try all of this.

I understand what do you meant about browser cache or saved passwords (I use Chrome) but I tried
with Internet Explorer and is the same. When I paste on them the link saved after click the "import direct from the web" to copy the link
both browsers shows the screen of the lotw inviting me to fill the Username and password. So do not login automatically.

I have a software (splashid) to admin passwords and usernames, so I don't type anything I just copy and paste from that software so the chance
of typing error is zero.

I will send you the link with by a private email so you can test.

Thanks for your support.

Best 73
Horacio

1 user thanked LU1BJW for this useful post.
WN4AZY on 11/20/2020(UTC)
WN4AZY
#9 Posted : Friday, November 20, 2020 11:02:21 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators, Beta Testers
Posts: 2,469
Man
Location: Auburn, GA

Thanks: 572 times
Was thanked: 366 time(s) in 290 post(s)
Thanks -- I got your email and saw the problem. LOGic was not handling some non-alphanumeric characters in passwords correctly.

This has been fixed and tested.

Please get the latest 9.20.13 update.

Many tnx & 73,

Dennis WN4AZY
1 user thanked WN4AZY for this useful post.
LU1BJW on 11/20/2020(UTC)
K1VC
#10 Posted : Saturday, November 21, 2020 9:16:26 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 228
Location: CT

Thanks: 7 times
Was thanked: 41 time(s) in 36 post(s)
Hi Dennis,

When updating LOGic, you get a box that asks you to select components:

Install the Prefix Table. Your User entries will be retained. 0.6 MB
Do not install the Prefix Table update. Your user entries will be retained.
Install factory prefix table. Your user entries will be DISCARDED. 0.6 MB
Install the PDA QSL route list. Your entries in the QSL route list will be retained. 6.0 MB
Install new awards lists, membership lists and user-defined fields. 133.5 MB
Install factory modes table. Your user mode entries will be DISCARDED.

I see "Install new awards lists, membership lists and user-defined fields. 133.5 MB" at every update but I always leave that box unchecked.

If I check the box, will any of my user defined awards lists, membership lists and user-defined fields be discarded?
What advantage is there to have this installed?

Thank you,
Vin, 73
K1VC
LU1BJW
#11 Posted : Sunday, November 22, 2020 8:45:14 AM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 46
Location: Buenos Aires, Argentina

Thanks: 18 times
Was thanked: 6 time(s) in 5 post(s)
Originally Posted by: K1VC Go to Quoted Post
Hi Dennis,

When updating LOGic, you get a box that asks you to select components:

Install the Prefix Table. Your User entries will be retained. 0.6 MB
Do not install the Prefix Table update. Your user entries will be retained.
Install factory prefix table. Your user entries will be DISCARDED. 0.6 MB
Install the PDA QSL route list. Your entries in the QSL route list will be retained. 6.0 MB
Install new awards lists, membership lists and user-defined fields. 133.5 MB
Install factory modes table. Your user mode entries will be DISCARDED.

I see "Install new awards lists, membership lists and user-defined fields. 133.5 MB" at every update but I always leave that box unchecked.

If I check the box, will any of my user defined awards lists, membership lists and user-defined fields be discarded?
What advantage is there to have this installed?

Thank you,
Vin, 73
K1VC


Vin,
I have the same doubt about it.
Let's see Dennis comments's.
73
Horacio

Best
WN4AZY
#12 Posted : Sunday, November 22, 2020 11:09:08 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators, Beta Testers
Posts: 2,469
Man
Location: Auburn, GA

Thanks: 572 times
Was thanked: 366 time(s) in 290 post(s)
Hi--

It won't overwrite anything. It will just update some of your lists if there are missing entities. If we add a user-defined field that we use in LOGic, it will update those too. An example is LOTW SENT DATE.

I recommend making a copy of the LOGic folder which is in c:\program files (x86)

Just right-click, then copy, then paste. It will make a copy of the folder named LOGic (Copy). That way it is easy to recover from any situation.

Tnx & 73,

Dennis WN4AZY
1 user thanked WN4AZY for this useful post.
LU1BJW on 11/22/2020(UTC)
LU1BJW
#13 Posted : Thursday, November 26, 2020 8:08:48 AM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 46
Location: Buenos Aires, Argentina

Thanks: 18 times
Was thanked: 6 time(s) in 5 post(s)
Good morning!

After making a copy of the SAFETYLOG files, making a logger export and a backup with the backup tool,
finally last night I run the menu "QSLing / import LOTW qsl" as Kyle indicated. This time it was the first time
therefore the 22567 qsl of the LOTW had to be synchronized against the +52000 qso of my LOGIC 9.
After a few hours Logic had downloaded 21418 QSL.
I think the operation was a success.

Thank you very much for the support to Logic community.

Best 73
Horacio
2 users thanked LU1BJW for this useful post.
wa4pgm on 11/26/2020(UTC), WN4AZY on 11/26/2020(UTC)
Users browsing this topic
Guest (18)
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF 1.9.5.5 | YAF © 2003-2011, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.165 seconds.