logo
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Custom ADIF Export
K7PDW
#1 Posted : Saturday, April 4, 2020 1:46:04 PM(UTC)
DAVE

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 73
Location: Syracuse, Utah

Thanks: 15 times
Was thanked: 11 time(s) in 11 post(s)
I want to build a custom adif export file. Can this be done without destroying the built in export capability? And if this is possible how can I access the custom file for future use. I cannot see any way to save the customized file under its own name or how to access it later.
Sponsor
Note: We receive a commission from Amazon when you purchase via this link. It does not affect your cost. Thank you!
w2zi
#2 Posted : Saturday, April 4, 2020 2:21:01 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 138
Man
Location: Daytona Beach

Thanks: 32 times
Was thanked: 50 time(s) in 46 post(s)
David,
You can write a little "LOGic" program to do this. In the ..LOGic\util directory are many such "programs" that would provide guidance.
Look at "asciiexport.PRG" or "export_dxatlas_squares.prg" for general guidance.

73s, Don


Forgot to mention Dennis has a Youtube on this that might be enough for your needs.
https://www.youtube.com/watch?v=c2QO4nI28qU
1 user thanked w2zi for this useful post.
WN4AZY on 4/6/2020(UTC)
WN4AZY
#3 Posted : Monday, April 6, 2020 9:52:29 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators, Beta Testers
Posts: 2,393
Man
Location: Auburn, GA

Thanks: 518 times
Was thanked: 344 time(s) in 270 post(s)
Thanks Don.

David, I second looking at that video. You can basically set LOGic up to have two ADIF export profiles.

What is your need exactly? ADIF is designed such that if you send more data than wanted by the importer, it will simply ignore what it doesn't want. With disk space and internet bandwidth being so plentiful these days, we probably wouldn't have bothered with the Basic fields feature when first implementing ADIF into LOGic. We watch video online day in and day out and store hours of video on our computers, so a little more text data doesn't matter.

I leave everything checked as Basic except for multi-line fields (Notes and Addresses) because you get a cleaner-looking ADIF file that is easier to read by eye.

Tnx & 73,

Dennis WN4AXY
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF 1.9.5.5 | YAF © 2003-2011, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.032 seconds.